Het is zondag 3 maart 2024, de weersvoorspelling is veelbelovend, zonnig en droog tot wel 17 graden in het noorden.

Vandaag is de vossenjacht bij Woldberg de Eese Fredeshiem met aansluitend een door Jan Hoek geregelde high tea ivm met zijn 80 jarige verjaardag. 

 

Het mooie weer is al een cadeautje op zich.

De opkomst is geweldig! Met de vele Duitse vossenjachtvrienden erbij, komt het aantal deelnemers op 29. Jong en oud zijn, inclusief viervoeters, aanwezig om deze dag tot een mooie herinnering te maken.

 

Het is een prachtige route met de nodige hindernissen. Vos 4/5 gaan nl gelijk af en zijn pas duidelijk individueel te horen als je echt in de buurt bent.

Hierdoor besluit Wim weer op zijn fiets te springen. Hij is er maar druk mee, want behalve het weer opnieuw afstellen van vos 4 om deze weer in de pas te laten lopen, moet hij ook richting vos 2 omdat deze op een gegeven moment uit de lucht is. Van de 29 deelnemers zijn er uiteindelijk 22 die vos 2 vinden. Het lijkt erop dat deze is uitgezet, want Wim hoeft alleen een schakelaar om te zetten. De dader is onbekend.

 

Na afloop is er de door Jan Hoek geregelde high tea en wordt er uit volle borst gezongen voor zijn 80e  verjaardag. Jan wordt verwend met cadeaus en iedereen geniet van de traktatie die op een lange tafel staat uitgestald.

 

Na een geslaagde dag gaan we weer huiswaards met een scorelijst en vele foto’s als herinnering aan de mooie dag.