Vossenjacht 80m ZRT Elsendorp 08-06-2014

Zuidelijk Radio Treffen - Elsendorp

Verslag van de zondag 08-06-2014
ZRT - Traditionele Radiovossenjacht 80m (start 14.00)

Vandaag 1ste Pinksterdag een dagje naar Elsendorp geweest voor het organiseren van de 80 meter vossenjacht. Vanwege het mooie weer rekening houdend met veel deelnemers. Daarom 20 ontvangers + koptelefoon meegenomen en de 10 nieuwe minizenders met digitale callgever.

Om ca 13.00 uur met de step het bos in om alles uit te zetten. Alle punten werden ook met de GPS vastgelegd om eventueel uitgevallen vossen bij het binnenhalen weer terug te kunnen vinden. Er waren 8 vossen in het veld en de bedoeling was om 2 op de camping te verstoppen.

Toen het 14.00 uur geworden was zagen we niemand die van buiten het kamp zich als deelnemer melde. Ook de kampeerders van het ZRT Radiokamp hadden er maar weinig zin in. Uiteindelijk wist ik met veel aandringen toch nog drie personen in de benen te krijgen zodat de reis, het vooraf bouwen van de vossen en het uitzetten niet voor niks waren geweest. Er was geen tijdslimiet en men mocht zelf de volgorde van zoeken bepalen.

Elke vos had een letter die samen een 10-letterwoord moesten vormen. De drie deelnemers liepen gezamenlijk in één groep waardoor een uitslag niet kan worden samengesteld, Van de 8 vossen in het veld zijn er 6 gevonden, de twee letters die op de camping verstopt zouden worden kreeg men cadeau. Zodat men 8 letters had. Helaas is het woord TRIODEBUIS door niemand geraden.

Dit waren de deelnemers en de volgende uitslag kunnen we samenstellen aan de hand van de geleverde prestaties:

  1. Samanta QRP van PE1SAY; Jongste deelneemster heeft het beste gelopen
  2. Pieter
  3. Yuri PE2SBA leverde startkaart als laatste in.

Namens de organisator,
Frans Maters PA0FMY