Verslag A03 vossenjacht van zondag 12 september


Zondag 12 september voordat de 80 m spoetnikjacht begon thuis eerst op buienradar gekeken naar de weer situatie. Hieruit bleek dat het later in de middag beter weer werd.

Om 11:00 uur stond ik op de parkeerplaats om de zenders in het heide/bos gebied te verstoppen en enkele aanwijzingen opgehangen zodat de deelnemers ons konden vinden in het gebied.


Zo rond 13:00 uur kwamen de eerste jagers al aangereden. De volgende deelnemers konden op de lijst worden ingevuld: Gerard (PA0BUR), Henk (PA3ESB), Kees (PA1JCW), Gerard (PA0GJK), Koos (PA3BJV), Hilde (PA3EKW), Louis (PA3HAY), Rob (PA0KEL), Salo (PE1IYR), Fred (PA4YBR). De laatste twee gingen niet jagen, maar moedigden de deelnemers aan en wensten hen succes.


Bij elke zender was een letter neergelegd, die men kon noteren op de deelnemers kaart. Als alle zenders werden gevonden kon men het woord “SPORTHAL” vormen.

PA0BUR, PA3ESB, PA1JCW, PA3BJV, PA3EKW hebben alle zenders gevonden.

Voor de volgende deelnemers was er nog een uitdaging:
PA0GJK heeft gevonden S-ORTH-L
PA3HAY heeft gevonden –PO-THAL
PA0KEL heeft gevonden S-O-THAL


Dat Rob niet alle zenders heeft gevonden was mogelijk te wijten aan het feit dat hij zijn hoofd had gestoten aan de party-tent en daardoor met een grote pleister door het bos moest lopen (het was maar een klein schrammetje).

De jagers hebben 45 tot 90 minuten nodig gehad voor zij terug waren bij de start.

Bij de start stond Henny met thee, koffie, koek en het evalueren van de jacht. Bij de start van de jacht was het goed weer (droog) en bij het halen van de zenders na afloop scheen de zon.

Alle jagers (ook Fred en Salo) hartelijk dank voor jullie komst en graag tot ziens bij een volgende jacht in Amersfoort of in Hilversum.

Rob (PA0KEL), Henny en Rient (PA3GXP), vossenjacht commissie Amersfoort