RIS-Paasjacht 2m 05-04-2010
2M RIS-Paasjacht 05-04-2010
===========================

(bron: email van Scouting - Radio Interesse Stam Ruud PE1OPG, d.d. 7 april 2010)

Plaats
Team
tot Vos 1
Vos 1 -> 2
Totaal
1.
Edwin PE5EDW en QRP's
70 min
123 min
193 min
2.
Paul PA3DFR, Anneke en QRP's
90 min
117 min
207 min
3.
Frank PD1FVH en Stijn
65 min
169 min
234 min

Verder kwamen de volgende vossenjagers in onderstaande volgorde bij vos 1:

PA4MRS (met PA3BCI), PE1NZJ, PD1NCL met Teuntje, PG1N met Jolanda en Iris, PE1OPL en PD2SAS, PE1RJW en PE1RGH en Mariëtte, PA3MOL, PA2COR en PD1JFB

 

Verslag vanuit vos 1 met bemanning
(door Jeroen PE1PDI en Ruud PE1OPG)

Maandag 2e paasdag vroeg op alles in de auto en met 2 auto's (we hadden allebij waakdienst van onze QRL's) naar onze voslocatie.

We hadden een paar weken tevoren een mooi plekje besproken aan het markermeer op een camping/jachthaven in Uitdam.

Hier aangekomen rap het antennemastje omhoog, 230V aangesloten alles aan de set en de laptop aan voor een waanzinnige mix van fragmenten van allerlei radio- en tv programma's,van de bereboot en K3 tot een gecensureerde Somertijdjingle.

Na een uur is even geluisterd naar inmelders en jawel die waren er in grote getale!!!, waaronder ook wat amateurs die we eigenlijk van de frequentie gejaagd hadden en niet wisten wat hun overkwam. Na enige uitleg vatte men het sportief op en had men een leuke middag bezigheid.........Vossen jagen!!!! PA4MRS en equipe bedankt voor je spontane aanwezigheid :-)

Als 1e kwam op ons stekje Frank PD1FVH met zijn grote neef Stijn bij ons aan,we waren op zijn startplaats op een porto te ontvangen zonder antenne.
Had Frank een verrekijker meegenomen had ie ons vanaf zijn startplaats zien staan :-)

Als 2e kwam Edwin PE5EDW om de hoek, hij was gestart in de omgeving van Assendelft en peilde volledig met zelfbouw apparatuur waaronder een kruismeter (soort doppler maar dan anders) en een handpeiler waarmee hij ook de afstand tot de vos kon bepalen.
(de "kruismeter" was een TDOA5, zie site VERON Zaanstreek, Red.)

Als 3e kwam Paul PA3DFR met Anneke en kids binnen rijden, Paul had zoals gewoonlijk de doppler weer tevoorschijn gehaald.

Hierna kwamen in volgorde: PA4MRS,PE1NZJ met PD1NCL met Teuntje, PG1N met Jolanda en Iris, PE1OPL en PD2SAS, PE1RJW en PE1RGH en Mariëtte, PA3MOL en PA2COR, en als laatste nog PD1JFB uit Heerhugowaard die er ook een spontane Paas bezigheid van had gemaakt.

We waren overigens door alle masten van de boten in de jachthaven slecht te zien vanaf de dijk, maar hadden een fantastisch uitzicht over het Markermeer waar we oa de PTT-toren van Lelystad met PI3FLE, de toren van het AVVC in Hilversum met PI2NOS en de torenflats van Almere konden zien.

Onze verwachting dat er een equipe in Almere terecht zou komen is voldaan door Dennis,Daniel en Mariëtte die diverse wijken van Almere hebben gezien.

Vos 2 bestond uit Peter PA3GNC en zijn QRP Jurre en Wim PD0EDN, zij stonden in Egmond aan de Hoef aan het begin van de duinen, niet iedereen is daar nog geweest maar ze hebben veel lol gehad met wandelaars,boswachters etc.

De paasvossenjacht werdt besloten in het clubhuis van Scouting Rurik in Heiloo met de ledenvergadering en een heerlijke BBQ verzorgd door onze voorzitter Marco PE1NZJ en Nicol PD1NCL.

73,

Ruud PE1OPG

Vos locaties RIS-Paasjacht 2010
(klik voor vergroting)
Klik voor vergroting

(bewerkt door Edwin PE5EDW, wijzigingen voorbehouden)