Covid-19 Corona virus

Beste vossenjachtenthousiasten,

De gevolgen van de verspreiding van het Covid-19 coronavirus treft ook onze sportieve tak van de radiohobby.
De Nederlandse overheid geeft aan dat bijeenkomsten met meer dan 100 personen vermeden moeten worden en dat ook aanbevolen wordt om sportwedstrijden af te gelasten.

Hoewel radiovossenjachten gewoonlijk geen 100 deelnemers hebben, zijn ze wel een sportieve bezigheid.
Ook reizen deelnemers vaak over vrij grote afstanden naar zo’n evenement en behoren veel deelnemers tot de groep senioren.
Het is bekend dat gevolgen van het virus voor senioren ernstiger kunnen uitpakken dan voor jongeren.
Daarom hanteert de VERON Vossenjachtcommissie in het advies aan organisatoren en deelnemers niet de limiet van maximaal 100 deelnemers maar om, zo lang de overheid beperkingen adviseert of oplegt in zake het Covid-19 coronavirus, het organiseren van radiovossenjachten in Nederland te staken.
Dit is een wat strengere aanpak dan de overheid aangeeft maar het is ook vooral bedoeld om risico’s op het krijgen en doorgeven van besmetting te minimaliseren.

Dit houdt in dat in Nederland het advies is om de activiteiten m.b.t. radiovossenjachten vanaf heden tot nader bericht stil te leggen.
Voor zover bekend zijn er in deze periode in Nederland ook geen vossenjachten gepland. In april zijn wel radiovossenjachten gepland.
Wat de aanbevelingen van de Nederlandse overheid na 31 maart zullen zijn, hangt af van de ontwikkelingen maar het ligt in de lijn der verwachting dat de problemen met het Covid-19 coronavirus dan nog niet voorbij zijn zodat de periode met geadviseerde of opgelegde beperkingen verlengd wordt.

Van de organisatie van de Oliebollenjacht op 5 april te Oss is inmiddels bericht binnen gekomen dat deze vanwege het Covid-19 coronavirus afgelast is.
De organisatoren willen geen risico nemen.

Voor de daaropvolgende radiovossenjachten zijn nog geen beslissingen genomen omdat de ontwikkelingen in deze kwestie nog niet te overzien of in te schatten zijn. We blijven de adviezen van de overheid volgen.

Ook hebben een aantal Nederlandse radiovossenjagers besloten om, zo lang de problematiek met het Covid-19 coronavirus duurt, aan radiovossenjachten in het buitenland niet te gaan deelnemen.
Zij hebben inmiddels voor de lange FoxOring jacht op 14 maart te Haltern (D) afgezegd.

De Vossenjachtinfo zal in beginsel gewoon elke woensdagavond blijven verschijnen en daarbij wordt er uiteraard info gegeven omtrent de ontwikkelingen in de kwestie van het Covid-19 coronavirus en de invloed daarvan op de vossenjachtagenda.

Inmiddels is ook de Radiovlooienmarkt op 21 maart in Rosmalen afgelast en ook diverse afdelingsbijeenkomsten en andere VERON activiteiten zijn geannuleerd.

Het zal nog wel een poosje duren voordat we het normale (vossenjacht)leven kunnen oppakken.

73, veel gezondheid en plezier,

ARDF commissie VERON