“Drie Landen radioamateur Treffen”
met
Internationale FoxOring wedstrijd van de VERON in Maasmechelen.

Hierbij nodig ik u uit voor de Internationale Nederlandse Foxoring wedstrijd op
Zaterdag 14 juli 2018.

Met aanvullend nog 5 andere wedstrijden.

De wedstrijden worden gehouden in het kader van een “Drie Landen treffen”
België, Duitsland en Nederland, meer landen zijn welkom.

Trefpunt:
Café restaurant "De Salamander"
Weg naar As 280 (N763)
3630 Maasmechelen
GPS: N 50 58 41.9, E 5 39 34.2

Inschrijven FoxOring vanaf 10.00 uur.
Er kan vrij gestart worden tussen
10.00
en 11.30 uur.
Maximaal toegestane looptijd eindigt om
14.00
uur.

Vroege starters hebben dus 4 uur looptijd!

Er zijn in totaal 16 zenders op 3.5 MHz. Er kan vrij gekozen worden uit alle zenders zoeken of slechts een willekeurig zelf te bepalen aantal van 8 zenders. Voor elke deelnemer is er een certificaat. Voor de winnaars zijn er fraaie medailles en bekers. Voor het land met de beste performance is er eveneens een beker. Er wordt gewerkt met Sportident voor de tijdregistratie. Deelnemers die niet in bezit zijn van een Sportident chip of peilontvanger kunnen deze huren tegen een kleine vergoeding.

Het verdere verloop van de zaterdag 14/7 is:
-
10.00
uur Aanvang Internationale FoxOring wedstrijd
-
15.00
uur 70cm ARDF wedstrijd. Er wordt gezorgd voor ontvangers.
-
18.00
uur Prijsuitreiking.
-
19.00
uur Barbecue.

Vrijdag 13/7: Om de deelnemers die al op vrijdag in Maasmechelen aankomen aangenaam bezig te houden zal op vrijdag  12/7 al de volgende wedstrijd worden gehouden:
- 19.30 uur "EDWINS JACHT OP HET VOSSENJONG" *

* (het vossenjong is geen echte vos maar slechts een kleine radiozender)Het komt er op neer dat een driehoek ontstaat door 3 ARDF vossen door kruispeiling in kaart te brengen en met lijnen te verbinden en daar het zwaartepunt van te bepalen. In het zwaartepunt van de driehoek staat dan een klein FoxOring vosje met een maximaal bereik van ca. 50m, het "Vossenjong".

Het zwaartepunt van een driehoek vind je door vanuit elke hoek van de driehoek een lijn te trekken naar het midden van de overstaande zijde. Het snijpunt van de drie lijnen geeft de locatie aan van het vossenjong (mits je goed hebt gepeild, natuurlijk).

De score gaat eenvoudig. Bij het vossenjong staat een paaltje met daaraan een bonnenboekje met ca. 50 bonnetjes genummerd 1 t/m 50. Degene die als eerste het vossenjong vindt ziet bonnetje "1" en scheurt dat af en gaat terug naar de start/finish om zijn bonnetje voor de "eerste plaats" in te leveren. De tweede pakt bonnetje "2"... enz. 

Vinden vossenjagers niet het vossenjong binnen de tijdslimiet, dan gaan ze terug naar de start/finish en zal het aantal millimeter mispeiling van het vossenjong hun plaats op de ranglijst bepalen. De zender volgorde is zo gekozen dat in de eerste drie minuten gepeild moet worden op de ARDF bakens en dan volgt er een twee minuten stilte om naar het Vossenjong te speuren. Bedenker Edwin PE5EDW, is helaas op 3/2/2018 onverwacht op jonge leeftijd overleden. Om hem te gedenken willen we deze wedstrijd er zeker inhouden. Daarom gaan we de wedstrijd vanaf nu "EDWINS JACHT OP HET VOSSENJONG" noemen.

NB: Neem tekengerei mee om de driehoeken te tekenen.
----------------------------

 

Zondag 15/7: Naar de UBA club zijn door ons wederom voorstellen gedaan om te komen tot een “Drie landen treffen” Daarom zal op zondag 15/7 het Belgisch Kampioenschap eveneens gehouden worden in Maasmechelen op dezelfde locatie. Raadpleeg voor meer informatie de UBA website:  http://www.uba.be/nl/ardf 

Bij het restaurant is een camping met zwembad en douches waarvan ook de wedstrijd deelnemers gebruik mogen maken (tegen een kleine vergoeding). Er is de mogelijkheid om te overnachten met tent of camper en er is een bungalow beschikbaar met meerdere bedden die in zijn geheel of in gedeelten gehuurd kan worden. Voor tenten en caravans is er altijd plaats genoeg, maar wilt u heel zeker zijn, dan eventueel zelf even rechtstreeks bellen naar de Salamander op: 0032 89 764942. Neem gerust ook uw HF-transceiver mee, op de camping is voldoende plaats voor antennes.

Wegbeschrijving:
Op de E314 afrit 32, Genk-Oost N75. Rijd op de N75 richting Dilsen - Stokkem – Lanklaar (richting oost). Na circa 5 Km rechts N763 richting Maasmechelen. Na weer circa 5 Km rechts de parking oprijden van café restaurant "De Salamander". Volg de ARDF-bordjes naar de startplaats. GPS coördinaten: N 50 58 41.9, E 5 39 34.2

Kijk voor de laatste informatie op: http://home.scarlet.be/~joep/foxoring/ , http://www.df7xu.de/  , of  http://ardf.veron.nl/  en de wekelijkse nieuwsbrief van ARDF-team Nederland , of  via ardf@veron.nl

Mede namens het hele organiserend team en alle helpers, hoop ik u weer te mogen begroeten.

Joep Somers PA0SOM
E-mail:
PA0SOM@veron.nl
Telefoon: +32 89 763681