Aankondiging Dalfsen 80m - 28 januari 2018

Aankondiging Dalfsen ARDF Sprint en FoxOring - 28 januari 2018

Door Veron afdeling Meppel wordt op zondag 28 januari a.s. een ARDF Sprint georganiseerd en FoxOring, beide op 80m.

Bij de FoxOring met 15 vossen wordt er met kniptangen gewerkt en bij de ARDF Sprint mogelijk ook met SI-chips voor tijdregistratie.
Start bij "Het Boskamp", Sterrebosweg 2 7722 KG Dalfsen om 12.00 uur.

De ARDF Sprint is een leuke vossenjacht over een korte afstand, waarbij men maar liefst 2 groepen van elk 5 veldvossen moet opzoeken, een tussenbaken en de eindvos. De veldvossen zenden maar 12 seconden uit (in één minuut zijn dus alle vijf vossen in de groep aan de beurt geweest). Men MOET eerst de eerste groep van vijf, met trage morse uitzendende, veldvossen opzoeken om daarna via het tussenbaken (Spectator-baken dat continu "S" uitzendt) naar de tweede groep van 5 veldvossen, met snelle morse uitzending, te gaan. Daarna naar de eindvos (dit is de finish). De eerste groep vossen zenden uit op een lage frequentie in de 80m band, het "S-baken op een iets hoger frequentie dan de eerste, en de tweede groep vossen weer op een iets hogere frequentie en de eindvos op een nog hogere frequentie. Zodoende storen de verschillende (groepen) vossen elkaar niet.

Een uitgebreide uitleg over de ARDF Sprint vindt u op https://ardf.veron.nl/files/ARDF-Sprint.pdf (met dank aan Jan PA0JNH).

Routebeschrijving: A28, afslag 21 ri. Ommen / Dalfsen volgen ( N340).
Na ongeveer 9 km bij de stoplichten rechtsaf.....de Koesteeg/ Rondweg Dalfsen volgen.
Bordjes : Camping Starnbos volgen. Over de Vechtbrug op de rotonde 2e afslag ri. Station.
Volg vanaf hier de bordjes: CR.Het Boskamp. Vanaf het station is het nog ongeveer 5 km
Camping Starnbos en Het Boskamp liggen naast elkaar aan de ( onverharde) Sterrebosweg.

Google maps coördinaten : 52.475212, 6.2610153

Het Boskamp gaat om 11:00 open voor de vossenjagers en er kan gestart worden zodra de registratie gedaan.

De FoxOring en de ARDF Sprint kunnen in elke volgorde na elkaar worden gelopen, maar iedereen moet wel om 16:15 weer binnen zijn i.v.m. de snel invallende duisternis en het ophalen van de vossen.

Omdat het bos deels behoort bij landgoederen en deels bij natuurmonumenten moeten we ons wel aan de regels voor recreanten houden.

Organisatie: Dick Fijlstra PA0DFN

 

(wijzigingen voorbehouden)