Nederlands Kampioenschap ARDF en Otterjacht 2017

NK ARDF 2017 te Spier (Dwingelderveld, Drenthe) - 1 juli

Traditiegetrouw worden de NK ARDF en de Otterjacht gehouden in het eerste weekend van juli.

Ook dit jaar is dit weer het geval. Omdat veel deelnemers aan beide evenementen deelnemen en tussentijds met een hele groep kamperen op Mini- Camping "De Schapenweide" nabij Scheerwolde, http://www.deschapenweide.eu/ Weerribben streven we enaar om de NK niet te ver van de Weerribben te laten plaats vinden.

Dit jaar gaat dit plaats vinden op zaterdag 1 juli in de boswachterij bij Spier. In 2011 waren we hier voor het laatst met een NK. Dit is een bos- en heidegebied tussen Spier aan de A28 ten noorden van Hoogeveen en Dwingeloo, waar ook in de buurt de CAMRAS radiotelescoop staat.

De plaats van samenkomst is de parkeerplaats tussen het Van der Valk hotel en het infocentrum van Staatsbosbeheer aan de Spieregerweg , N855. Wanneer u op de A28 de afslag Dwingeloo neemt en aan het eind van de afrit linksaf
richting Dwingeloo gaat ziet u na het viaduct over de A28 te zijn overgereden de parkeerplaats direct aan uw rechterhand. Hier zijn uitgebreide parkeermogelijkheden.

GoogleMaps: 52.818711, 6.459552
OV-halte/station: Dwingelerveld buslijn 235 (9292ov.nl)
Oude Postweg 12 Dwingelderveld, 7991 Spier

Wedstrijd gegevens:

Alle posten zijn voorzien van SI-stations, kleine rood-witte prismavlag en tang. Wanneer u niet in het bezit bent van een SI-chip kunt u deze voor  2 Euro huren.

Ook zijn er een beperkt aantal peilontvangers te huur voor EUR 2,50. Ontvanger wel graag vooraf reserveren via pa0dfn@veron.nl.

U dient zich aan de regels van Staatsbosbeheer te houden. Iedere loper is zelf verantwoordelijk voor zijn of haar handelen.

Voor de loopkaarten in kleur vragen wij 1,- Euro vergoeding en zijn bij de start te koop. Van het gebied zijn (nog) geen OL-kaarten gemaakt. We lopen op topografische kaarten.

Voor ieder deelnemer is een certificaat, voor de 1e t/m 3e plaats een beker. We streven er naar om de prijsuitreiking voor 17:00u te hebben afgerond.

 

OTTERJACHT 2017 in de Weerribben (Kalenberg) - 2 juli

Zondag 2 juli bent u vanaf 09:00u dan weer van harte welkom bij Pieter Jongschaap in Kalenberg

(Kalenbergerpad 4) om deel te nemen aan de 33e Otterjacht in het natuurpark "De Weerribben".

Vanaf 10:00u. Kunt u van start gaan om per boot 2M ARDF zenders te zoeken en op 80m een aantal minivosjes en/of foxoringzendertjes. Ook wordt er op 2M een baken in kaart gebracht. "Tussen de middag" is er een kleine rustpauze ingelast. Rond 16:00u dient u de haven van Pieter Jongschaap weer binnen te lopen.

Rond 17:00 u komen we met een uitslag. Doet u mee, dan moet u wel vooraf inschrijven en een boot reserveren door te mailen naar: pa0dfn@veron.nl

De inschrijving sluit 25 juni.

Hoewel we een uitslagenlijst samenstellen is het gezellig een dag uit op het water het belangrijkste doel van dit evenement. U kunt zowel individueel als in teamverband deelnemen. Behalve de huur van de boten en de huur van een peilontvanger zijn er verder geen kosten aan dit evenement verbonden. De organisatie is in handen van de VERON afd. Meppel.

De huurprijzen van de boten voor de gehele dag zijn:
(prijzen onder voorbehoud)

De bedragen voor de reserveringen kunnen voor vertrek worden voldaan. U krijgt dan tevens een beschrijving met kaart(en) voor de jacht.

U kunt ook met eigen kano deelnemen.

(wijzigingen onder voorbehoud)